kraamzorg puck en co

Intake

Wij nemen via de mail of telefoon contact op om een datum af te spreken voor het intakegesprek, welke plaatsvindt rond de 7e maand van de zwangerschap, het intakegesprek is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraamperiode. Zo wordt er goed naar jou wensen en behoeften geluisterd en worden jouw persoonlijke omstandigheden doorgenomen. Aan de hand hiervan wordt er bepaald hoeveel uur zorg je ontvangt en hoe de zorg eruit gaat zien. Bijvoorbeeld waar je wilt bevallen en of de benodigde spullen in huis zijn en zetten we de taken van de kraamverzorgende op een rij.

Hoeveel uur kraamzorg kan ik krijgen?

Gemiddeld ontvangt een moeder 49 uur kraamzorg volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP), verdeeld over 8 dagen. Maar afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen er uren bij komen of af gaan. Bij complicaties voorziet het protocol in meer uren en dagen. Dit gaat altijd in overleg met jou, de verloskundige, de kraamverzorgende en het kraambureau. Blijf je een paar dagen in het ziekenhuis / kraamhotel? Dan gaat het aantal uren en dagen omlaag. Sinds 2007 werken alle kraamcentra in Nederland verplicht met dit Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg. De indicatiestelling vindt op meerdere momenten plaats: tijdens de intake, direct na de bevalling en indien nodig tijdens de kraamperiode.

Heb je zelf een reden voor meer of minder zorg? In overleg is vrijwel alles mogelijk en is er altijd een mogelijkheid om extra kraamzorg in te kopen.

Uren volgens LIP in 8 dagen

Gemiddeld 6 uur per dag bij borstvoeding                      
Gemiddeld 5,5 uur per dag bij kunstvoeding

 

Deze uren worden in overleg met de kraamverzorgende ingedeeld tussen 08:00 en 17:00 uur. Als je na een ziekenhuisbevalling 's avonds voor 20:00 uur thuiskomt dan is het mogelijk dat de kraamverzorgende langskomt voor de eerste opvang, welke ongeveer 2 uur duurt. Indien je na 20:00 uur thuiskomt, dan komt de kraamverzorgende de volgende ochtend tussen 08:00 en 09:00 uur bij jou thuis. 

Bij een thuisbevalling staan we 24 uur per dag voor je klaar!

Zorg korter dan 4 uur per dag

Wanneer je geen volledige kraamzorg wilt, maar minder dan 4 uur zorg per dag dan willen we dit graag van te voren weten. Bij korte zorgen kan het voorkomen dat er 's middags pas zorg geleverd wordt, dit is afhankelijk van onze planning. Ook al wordt er minder dan 4 uur per dag in jouw gezin doorgebracht; we rekenen minimaal 3 uur per dag.