kraamzorg puck en co

Over ons

Puck

Na gewerkt te hebben op een kinderdag- verblijf en daarna in de horeca wist ik… dát is het niet voor mij! Toen kreeg ik een kantoorbaan bij een kraambureau en opeens wist ik het wél… ‘kraamverzorgende’!
Lees meer >>

In 2001 ben ik de opleiding gestart en vanaf dag één heb ik daar nooit spijt van gehad. Dit is ‘hét’, jonge gezinnen helpen om deze mooie, bijzondere en soms ook pittige tijd door te komen, zodat ze na een week vol vertrouwen kunnen genieten van hun kindje. Iedere dag geniet ik nog steeds van de mooie mensen die ik tegenkom tijdens mijn werk.

Via mijn werk ben ik Simone tegen gekomen. We hadden meteen een klik én dezelfde visie. Na jaren allebei als ZZP-er te hebben gewerkt, vonden we dat we meer konden met onze kennis en passie voor het vak en zó is ‘Kraamzorg Puck & Co’ geboren.

Simone

Je bent jong en staat voor de keuze…..”wat wil ik later worden?” Ik koos voor een kantoorbaan. Na jarenlang op kantoor te hebben gewerkt kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn vaste werkplek in te ruilen voor een werkomgeving waarin ik mensen kon verzorgen en ondersteunen. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk en fijn het is om goede voorlichting en ondersteuning te krijgen als je kindje net geboren is. Dit alles heeft mij in 2010 doen besluiten om het roer om te gooien en de kraamopleiding te starten.
Lees meer >>
Tijdens mijn opleiding ben ik in contact met Puck gekomen. Puck heeft mij tijdens de opleiding veel geleerd en begeleid. Er was een klik tussen ons! Puck d'r  werkwijze en passie voor het vak paste helemaal bij mij…en het ‘kraamduo’, met de neuzen in dezelfde richting, was geboren! Een betere keuze had ik niet kunnen maken. Wat is er nou mooier om ouders te mogen ondersteunen bij het verzorgen van het meest dierbare in hun leven?!

Louise

Na jarenlang in een andere sector te hebben gewerkt heb ik de sprong gewaagd en ben ik de opleiding verzorgende gaan volgen. Voor mij stond het al snel vast welke richting ik uit wilde……de Kraamzorg. Het mooie aan dit beroep vind ik dat je als kraamverzorgende getuige mag zijn, van het prille geluk als er een baby geboren wordt.
Lees meer >>
Mijn doel tijdens de kraamweek is, het verzorgen en begeleiden van de kraamvrouw en haar baby en natuurlijk is er ook aandacht voor de rest van het gezin!
Ik vind het altijd mooi om te zien hoe de kraamvrouw in de loop van de week, steeds meer zelf de zorg vaar haar baby overneemt. Voor mij is de kraamweek geslaagd als ik aan het einde van de week het gevoel heb dat ik overbodig ben.
Als moeder van 3 kinderen kan ik zelf terugkijken op 3 fijne kraamperiodes en dat gevoel, wil ik ook aan alle kraamvrouwen geven!

 

Marian

Na op kantoor te hebben gewerkt, pedicure, oppasmoeder en zwemjuf te zijn geweest kwam ik het prachtige beroep ‘kraamverzorgende’ tegen.
Een interessant beroep, waarbij de zorg voor moeder en baby centraal staat en waarin je als kraamverzorgende een belangrijke schakel bent. We observeren en controleren de gezondheid van moeder en baby, geven voorlichting en advies en bieden een luisterend oor. Het leuke is dat elk gezin anders is. Het blijft mooi om te zien dat ouders na de kraamweek met vertrouwen aan hun "nieuwe leven" als gezin beginnen.


Judith

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om mij halverwege 2019 om te laten scholen tot kraamverzorgende! Het is een prachtig en uniek beroep, en ik vind het steeds weer indrukwekkend om van zo dichtbij de start van een nieuw leven mee te maken.

Ik zie het als een uitdaging om er voor iedereen een mooie en zorgeloze kraamweek van te maken. Dat doe ik door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van elk gezin. Daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, zodat jullie in alle rust kunnen wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Ik hoop jullie een fijne kraamweek te bieden waar je met plezier op terug kunt kijken.


Nancy

Al van kleins af aan wilde ik de zorg in. Het liefst de kraamzorg, maar het werd de ouderenzorg. Ik heb de opleiding gevolgd en heb 20 jaar gewerkt met ouderen in het verpleeghuis.

Maar dan komt er een kans voorbij om de kraamzorg in te gaan en die kans heb ik met beide handen aangepakt.

Wat ik zo leuk vind aan het verlenen van kraamzorg is de gezinnen in die eerste week helpen zelfstandig te worden en ze de zekerheid te geven zelf voor hun kindje te kunnen zorgen als wij weg zijn.

Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ondersteunen in deze bijzondere periode!Famke

Hallo ik ben Famke, moeder van 3 kinderen en woon in het Westland. Ik werk al sinds 2001 met al die lieve baby's! Ik vind het heerlijk om er voor de ouders een leuke en fijne kraamweek van te maken en ze te ondersteunen in deze bijzondere week. Ik vind het fijn om ouders alles te leren wat er bij zo'n eerste week komt kijken, zodat ze met zelfvertrouwen hun kindje kunnen verzorgen.

Teddy

Hallo, ik stel me snel aan jullie voor!

Cheyenne

Hallo!

Mijn naam is Cheyenne. Mama van een dochtertje en woon op Scheveningen.

Ik heb al veel gedaan voordat ik de kraamzorg in ging. Begonnen met een grafisch en creatieve opleiding. Daarna dierverzorging, styliste, kok, sport en beweging en ondertussen oppas geweest van kinderen in alle leeftijdscategorieën om vervolgens 12 jaar in een kledingwinkel te werken. Een manusje van alles dus. Toen ik zelf moeder werd en kraamzorg ontving gingen mijn ogen ineens open. Dit wil ik!! Kraamverzorgende worden!
Lees meer >>

Gelukkig kon ik bij Kraamzorg Puck&Co mijn opleiding volbrengen en gelijk meelopen in de praktijk. Ik vind het super om gezinnen te helpen en ze het zelfvertrouwen te geven en daarnaast de hele week te verzorgen. Ik hoop jullie snel te zien zodat we er samen een onvergetelijke kraamweek van kunnen maken :)

Liefs, Cheyenne


José

Al meer dan 30 jaar werk ik in de kraamzorg. In al die jaren al zoveel mensen, baby’s gezien en zoveel meegemaakt. Elke situatie is weer anders en daardoor gaat het nooit vervelen. Het is een uitdaging om ouders op weg te kunnen helpen met de zorg van hun pasgeboren baby. Zodat ze na de kraamweek het vertrouwen hebben dat ze het zelf kunnen. Daarom blijf ik ook zeggen: ik heb het mooiste beroep wat er is!!

Lili

Hoi!

Ik ben Lili, mama van Otis en Midas. Ik ben onlangs met veel enthousiasme gestart met de opleiding tot kraamverzorgende.

Sinds de geboorte van Otis ben ik helemaal verliefd geraakt op het nieuwe ouderschap.
Lees meer >>

Ik heb daarbij ondervonden dat de ondersteuning in de eerste week na de geboorte ongelofelijk belangrijk is.  Dat ik nu, als leerling-kraamverzorgende, daarbij mag helpen, vind ik heel fijn. Ik hoop je binnenkort bij jou thuis te kunnen ontmoeten.

Ik voorzie jullie graag van informatie en bied een luisterend oor, aangezien de eerste dagen vaak mooi kunnen zijn, maar ook spannend en emotioneel.

Na de eerste week kunnen jullie hopelijk vol vertrouwen genieten van dit nieuwe avontuur!

Liefs, Lili