kraamzorg puck en co

Over ons

Puck

Na gewerkt te hebben op een kinderdag- verblijf en daarna in de horeca wist ik… dát is het niet voor mij! Toen kreeg ik een kantoorbaan bij een kraambureau en opeens wist ik het wél… ‘kraamverzorgende’!
Lees meer >>

In 2001 ben ik de opleiding gestart en vanaf dag één heb ik daar nooit spijt van gehad. Dit is ‘hét’, jonge gezinnen helpen om deze mooie, bijzondere en soms ook pittige tijd door te komen, zodat ze na een week vol vertrouwen kunnen genieten van hun kindje. Iedere dag geniet ik nog steeds van de mooie mensen die ik tegenkom tijdens mijn werk.

Via mijn werk ben ik Simone tegen gekomen. We hadden meteen een klik én dezelfde visie. Na jaren allebei als ZZP-er te hebben gewerkt, vonden we dat we meer konden met onze kennis en passie voor het vak en zó is ‘Kraamzorg Puck & Co’ geboren.

Simone

Je bent jong en staat voor de keuze…..”wat wil ik later worden?” Ik koos voor een kantoorbaan. Na jarenlang op kantoor te hebben gewerkt kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn vaste werkplek in te ruilen voor een werkomgeving waarin ik mensen kon verzorgen en ondersteunen. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk en fijn het is om goede voorlichting en ondersteuning te krijgen als je kindje net geboren is. Dit alles heeft mij in 2010 doen besluiten om het roer om te gooien en de kraamopleiding te starten.
Lees meer >>
Tijdens mijn opleiding ben ik in contact met Puck gekomen. Puck heeft mij tijdens de opleiding veel geleerd en begeleid. Er was een klik tussen ons! Puck d'r  werkwijze en passie voor het vak paste helemaal bij mij…en het ‘kraamduo’, met de neuzen in dezelfde richting, was geboren! Een betere keuze had ik niet kunnen maken. Wat is er nou mooier om ouders te mogen ondersteunen bij het verzorgen van het meest dierbare in hun leven?!

 


Louise

Na jarenlang in een andere sector te hebben gewerkt heb ik de sprong gewaagd en ben ik de opleiding verzorgende gaan volgen. Voor mij stond het al snel vast welke richting ik uit wilde……de Kraamzorg. Het mooie aan dit beroep vind ik dat je als kraamverzorgende getuige mag zijn, van het prille geluk als er een baby geboren wordt.
Lees meer >>
Mijn doel tijdens de kraamweek is, het verzorgen en begeleiden van de kraamvrouw en haar baby en natuurlijk is er ook aandacht voor de rest van het gezin!
Ik vind het altijd mooi om te zien hoe de kraamvrouw in de loop van de week, steeds meer zelf de zorg vaar haar baby overneemt. Voor mij is de kraamweek geslaagd als ik aan het einde van de week het gevoel heb dat ik overbodig ben.
Als moeder van 3 kinderen kan ik zelf terugkijken op 3 fijne kraamperiodes en dat gevoel, wil ik ook aan alle kraamvrouwen geven!

Manon

Ik werk sinds 2012 in de kraamzorg en ik vind het een ontzettend dankbaar beroep.
De ouders zijn ontzettend blij dat je er bent! Want hoe spannend is het om ineens thuis te komen met zo’n klein mensje. Ook qua verzorging komt er nog veel bij kijken.
Lees meer >>
Het is mooi om dan te zien dat je al jou kennis en tips kan overdragen en het gezin kan begeleiden en ondersteunen met de verzorging van hun kindje. In het begin ben je hard nodig, maar naarmate de kraamweek vordert zie je bij mama en papa het zelfvertrouwen groeien en nemen dan steeds meer de verzorging van hun kindje over. Dan zie je dat er steeds meer rust en regelmaat komt in de hectiek van het net mama en papa zijn! Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ondersteunen en begeleiden in deze mooie, bijzondere tijd van jullie leven.

Loan

Na een aantal jaar met veel plezier in de horeca en het filmtheater te hebben gewerkt, ging het bij mij kriebelen. Ik miste een belangrijke factor in mijn werk. Ik miste het stuk zorg! Door terug te denken aan mijn kinderdroom, wist ik wat ik werkelijk wilde worden. Kraamverzorgende!
Lees meer >>
Als kind vroeg mijn moeder mij wat ik later wilde worden. Mijn antwoord was dat ik in de Kraamzorg wilde werken. Verbaasd keek ze me aan, ‘Waarom de kraamzorg?’  ‘Nou mama, in de kraamzorgperiode is het fijn als iemand je kan helpen met de zorg voor het gezin. Iemand die het gezin de mogelijkheid geeft voor het eigen gezin te zorgen en daarnaast te kunnen genieten.’ Als kind vond ik dit al een mooi streven, en nu nog steeds! In 2012 heb ik de stap genomen en ben ik gestart met de opleiding tot kraamverzorgende. Ik merkte al gauw dat mijn passie inderdaad bij de Kraamzorg ligt. Mijn doel is om het kraamgezin met de juiste kennis en begeleiding een fantastische kraamtijd te bezorgen. Ik kijk er naar uit om u, het gezin, te mogen begeleiden tijdens de kraamweek en jullie met een veilig en prettig gevoel weer los te laten!

Sandra

Na jarenlang gewerkt te hebben in de kinderopvang kreeg ik de kans om bij Puck & Co de opleiding te gaan volgen tot iets wat ik al heel lang graag wilde: Kraamverzorgende!
Lees meer >>
Ik ben zelf moeder van 2 zoons en weet nog goed hoe speciaal en fijn mijn kraamweken waren. Mijn doel is dan ook om het kraamgezin te begeleiden en te ondersteunen in de kraamtijd en ervoor te zorgen dat ik aan het einde van de week overbodig ben. Ik kijk er naar uit om er een fijne kraamweek van te maken!

 


Marian

Na op kantoor te hebben gewerkt, pedicure, oppasmoeder en zwemjuf te zijn geweest kwam ik het prachtige beroep ‘kraamverzorgende’ tegen.
Een interessant beroep, waarbij de zorg voor moeder en baby centraal staat en waarin je als kraamverzorgende een belangrijke schakel bent. We observeren en controleren de gezondheid van moeder en baby, geven voorlichting en advies en bieden een luisterend oor. Het leuke is dat elk gezin anders is. Het blijft mooi om te zien dat ouders na de kraamweek met vertrouwen aan hun "nieuwe leven" als gezin beginnen.


Judith

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om mij halverwege 2019 om te laten scholen tot kraamverzorgende! Het is een prachtig en uniek beroep, en ik vind het steeds weer indrukwekkend om van zo dichtbij de start van een nieuw leven mee te maken.

Ik zie het als een uitdaging om er voor iedereen een mooie en zorgeloze kraamweek van te maken. Dat doe ik door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van elk gezin. Daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, zodat jullie in alle rust kunnen wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Ik hoop jullie een fijne kraamweek te bieden waar je met plezier op terug kunt kijken.


Nancy

Al van kleins af aan wilde ik de zorg in. Het liefst de kraamzorg, maar het werd de ouderenzorg. Ik heb de opleiding gevolgd en heb 20 jaar gewerkt met ouderen in het verpleeghuis.

Maar dan komt er een kans voorbij om de kraamzorg in te gaan en die kans heb ik met beide handen aangepakt.

Wat ik zo leuk vind aan het verlenen van kraamzorg is de gezinnen in die eerste week helpen zelfstandig te worden en ze de zekerheid te geven zelf voor hun kindje te kunnen zorgen als wij weg zijn.

Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ondersteunen in deze bijzondere periode!


Willie

Toen ik 6 jaar was kreeg ik nog een broertje en daardoor, denk ik, besloot ik om kraamverzorgster te worden. Er was een lange wachtlijst voor de opleiding, maar januari 1981 mocht ik er eindelijk mee beginnen. In een internaat werden we in 4 maanden voor de praktijk klaargestoomd. Eenmaal in de praktijk werd het steeds leuker. Je begint met één-kind gezin en daarna werd ik bij grotere gezinnen ingezet. Na 12 maanden praktijk kreeg ik eindelijk mijn diploma kraamzorg. Weer 5 jaar verder ben ik bevallingsassistent geworden. Ik heb toen bij heel veel bevallingen geassisteerd, grotendeels in de thuissituatie.

Na ons trouwen kregen mijn man en ik ook een kinderwens. We kregen er 3 waarvan 1 geadopteerd. Werken werd toen op een lager pitje gezet, maar eenmaal iedereen op school was de wijkkraamzorg een uitkomst. Toen ze wat ouder werden en zeker toen ze allemaal de deur uit waren, werd dat weer wat meer uren kraamzorg.

Via wat omwegen ben ik bij Puck & Co gekomen en ik heb het geweldig naar mijn zin. Het werk verveeld niet gauw: iedere keer een ander gezin, een andere woonplaats en andere verloskundigen waar we mee samenwerken. Bijscholingen zijn vaak interactief met ons team, want we moeten wel mee met de vernieuwingen in de zorg.

Het mooie van ons werk is dat het iedere keer weer een wonder is als een kindje gezond ter wereld mag komen. Fijn dat ik nieuwe ouders mag begeleiden in de eerste week, ook om de borstvoeding te laten slagen. Ik zorg ervoor dat de kersverse ouders het vertrouwen krijgen dat ze na 8 dagen helemaal zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Ook wil ik de andere gezinsleden erbij betrekken. Het is voor de broertjes en zusjes best wennen als er een baby bij komt, dus wil ik het voor hen zo leuk mogelijk maken. Ik hoop hen een fijne week te bieden, waar de ouders met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Ondertussen heb ik in de afgelopen 40 jaar al heel wat baby’s verzorgd en soms, wat heel leuk is, kom ik weer terug in een gezin. Ik blijf dan ook nog wat jaartjes doorgaan.


Famke