kraamzorg puck en co

Over ons

Puck

Na gewerkt te hebben op een kinderdag- verblijf en daarna in de horeca wist ik… dát is het niet voor mij! Toen kreeg ik een kantoorbaan bij een kraambureau en opeens wist ik het wél… ‘kraamverzorgende’!
Lees meer >>

In 2001 ben ik de opleiding gestart en vanaf dag één heb ik daar nooit spijt van gehad. Dit is ‘hét’, jonge gezinnen helpen om deze mooie, bijzondere en soms ook pittige tijd door te komen, zodat ze na een week vol vertrouwen kunnen genieten van hun kindje. Iedere dag geniet ik nog steeds van de mooie mensen die ik tegenkom tijdens mijn werk.

Via mijn werk ben ik Simone tegen gekomen. We hadden meteen een klik én dezelfde visie. Na jaren allebei als ZZP-er te hebben gewerkt, vonden we dat we meer konden met onze kennis en passie voor het vak en zó is ‘Kraamzorg Puck & Co’ geboren.

Simone

Je bent jong en staat voor de keuze…..”wat wil ik later worden?” Ik koos voor een kantoorbaan. Na jarenlang op kantoor te hebben gewerkt kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn vaste werkplek in te ruilen voor een werkomgeving waarin ik mensen kon verzorgen en ondersteunen. Als moeder van twee heerlijke knullen weet ik hoe belangrijk en fijn het is om goede voorlichting en ondersteuning te krijgen als je kindje net geboren is.
Dit alles heeft mij in 2010 doen besluiten om het roer om te gooien en de kraamopleiding te starten.
Lees meer >>
Tijdens mijn opleiding ben ik in contact met Puck gekomen. Puck heeft mij tijdens de opleiding veel geleerd en begeleid. Er was een klik tussen ons! Pucks werkwijze en passie voor het vak paste helemaal bij mij…en het ‘kraamduo’, met de neuzen in dezelfde richting, was geboren! Een betere keuze had ik niet kunnen maken. Wat is er nou mooier om ouders te mogen ondersteunen bij het verzorgen van het meest dierbare in hun leven?!

 


Louise

Na jarenlang in een andere sector te hebben gewerkt heb ik de sprong gewaagd en ben ik de opleiding verzorgende gaan volgen. Voor mij stond het al snel vast welke richting ik uit wilde……de Kraamzorg. Het mooie aan dit beroep vind ik dat je als kraamverzorgende getuige mag zijn, van het prille geluk als er een baby geboren wordt.
Lees meer >>
Mijn doel tijdens de kraamweek is, het verzorgen en begeleiden van de kraamvrouw en haar baby en natuurlijk is er ook aandacht voor de rest van het gezin!
Ik vind het altijd mooi om te zien hoe de kraamvrouw in de loop van de week, steeds meer zelf de zorg vaar haar baby overneemt. Voor mij is de kraamweek geslaagd als ik aan het einde van de week het gevoel heb dat ik overbodig ben.
Als moeder van 3 kinderen kan ik zelf terugkijken op 3 fijne kraamperiodes en dat gevoel, wil ik ook aan alle kraamvrouwen geven!

Manon

Ik werk sinds 2012 in de kraamzorg en ik vind het een ontzettend dankbaar beroep.
De ouders zijn ontzettend blij dat je er bent! Want hoe spannend is het om ineens thuis te komen met zo’n klein mensje. Ook qua verzorging komt er nog veel bij kijken.
Lees meer >>
Het is mooi om dan te zien dat je al jou kennis en tips kan overdragen en het gezin kan begeleiden en ondersteunen met de verzorging van hun kindje. In het begin ben je hard nodig, maar naarmate de kraamweek vordert zie je bij mama en papa het zelfvertrouwen groeien en nemen dan steeds meer de verzorging van hun kindje over. Dan zie je dat er steeds meer rust en regelmaat komt in de hectiek van het net mama en papa zijn! Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ondersteunen en begeleiden in deze mooie, bijzondere tijd van jullie leven.

Esmée

Eindelijk ben ik het dan geworden! Na de opleiding en een jaar praktijk-stage bij Puck & Co: Kraamverzorgende. Iets wat ik van jongs af aan al wist. En wat bevalt het me goed. Dit beroep past helemaal bij mij. 
Lees meer >>
Wat ik het mooiste aan dit beroep vind is het begeleiden van gezinnen en hen op een prettige manier te ondersteunen in de kraamweek. Daarnaast vind ik het fijn om de vaak nog onwennige zaken die bij en na de geboorte van een kind plotseling gewoon moeten worden uit te leggen en er te zijn voor moeder, kind en gezin. Het is een intieme week met elkaar. Dat ik hierbij aanwezig mag zijn vind ik heel bijzonder. Elk gezin waar ik kom is weer anders, dat maakt het leuk en afwisselend. Het is een dankbaar beroep en dat stukje maakt het dat ik het met alle liefde doe. Wie weet dat jullie mij zien verschijnen in de kraamweek. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Loan

Na een aantal jaar met veel plezier in de horeca en het filmtheater te hebben gewerkt, ging het bij mij kriebelen. Ik miste een belangrijke factor in mijn werk. Ik miste het stuk zorg! Door terug te denken aan mijn kinderdroom, wist ik wat ik werkelijk wilde worden. Kraamverzorgende!
Lees meer >>
Als kind vroeg mijn moeder mij wat ik later wilde worden. Mijn antwoord was dat ik in de Kraamzorg wilde werken. Verbaasd keek ze me aan, ‘Waarom de kraamzorg?’  ‘Nou mama, in de kraamzorgperiode is het fijn als iemand je kan helpen met de zorg voor het gezin. Iemand die het gezin de mogelijkheid geeft voor het eigen gezin te zorgen en daarnaast te kunnen genieten.’ Als kind vond ik dit al een mooi streven, en nu nog steeds! In 2012 heb ik de stap genomen en ben ik gestart met de opleiding tot kraamverzorgende. Ik merkte al gauw dat mijn passie inderdaad bij de Kraamzorg ligt. Mijn doel is om het kraamgezin met de juiste kennis en begeleiding een fantastische kraamtijd te bezorgen. Ik kijk er naar uit om u, het gezin, te mogen begeleiden tijdens de kraamweek en jullie met een veilig en prettig gevoel weer los te laten!

Sandra

Na jarenlang gewerkt te hebben in de kinderopvang kreeg ik de kans om bij Puck & Co de opleiding te gaan volgen tot iets wat ik al heel lang graag wilde: Kraamverzorgende!
Lees meer >>
Ik ben zelf moeder van 2 zoons en weet nog goed hoe speciaal en fijn mijn kraamweken waren. Mijn doel is dan ook om het kraamgezin te begeleiden en te ondersteunen in de kraamtijd en ervoor te zorgen dat ik aan het einde van de week overbodig ben. Ik kijk er naar uit om er een fijne kraamweek van te maken!

Marianne

Na jaren gewerkt te hebben als onderwijsassistent en peuterspeelzaalleidster, vond ik het tijd om het roer om te gooien. Ik heb me om laten scholen tot Kraamverzorgende. Een beroep waar je iedere dag weer zoveel terugkrijgt van de clienten. Het gezin ondersteunen en begeleiden bij de zorg van hun pasgeboren kindje is hetgene wat ik het liefst doe!
Lees meer >>

Het mooiste aan dit beroep vind ik de overgang van de vaak onwennige situaties voor het gezin, waarbij er meestal veel vragen zijn over de verzorging van het kindje, naar de situatie waar het gezin vol zelfvertrouwen de verzorging van jongste baby regelt. In deze mooie periode vind ik het belangrijk dat het gezin in alle rust kan wennen aan alle veranderingen.
Ik kijk ernaar uit jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere periode!