kraamzorg puck en co

Wat kun je verwachten?

Kraamzorg Puck & Co doet er alles aan om voor jou, jouw kindje en jouw gezin de kraamtijd tot een mooie periode te maken.

Zorg voor moeder en baby

Tijdens de kraamtijd zal de gezondheid van moeder en baby in de gaten gehouden worden en wordt je ondersteund bij de verzorging van je kindje. Samen zorgen we voor de beste start van je baby. Natuurlijk is de zorg voor je pasgeborene de eerste prioriteit, maar wij zullen jou ook zeker niet vergeten. Een bevalling of keizersnede is een ingrijpende gebeurtenis, waar je zowel geestelijk als lichamelijk van moet herstellen. De kraamverzorgende is er daarom ook voor jou en zorgt ervoor dat jij goed kan herstellen van je bevalling en optimaal kunt genieten van de kraamtijd en je kindje.

Voorlichting en advies

Het is de bedoeling dat je aan het einde van de kraamtijd zelfstandig de zorg voor jouw kindje kunt voortzetten. Het is daarom belangrijk dat je de juiste voorlichting en adviezen meekrijgt van de kraamverzorgende. Bijvoorbeeld over het geven van borstvoeding / flesvoeding en de juiste slaaphouding. Met deze handige tips kun je straks met veel zelfvertrouwen voor jouw kindje zorgen.

Zorg voor je gezin

Met de zorg voor jou en je baby is onze takenlijst nog niet compleet. De overige gezinsleden worden ook betrokken bij de nieuwe gezinssituatie, want voor de vader en eventuele broertjes en zusjes is het natuurlijk minstens zo’n speciale tijd. Daarnaast houden wij, in overleg, rekening met praktische zaken, zoals het verzorgen van de overige kinderen.

Huishoudelijke hulp

Voor huishoudelijke hulp draaien wij ons hand niet om, maar de verzorging en begeleiding van moeder en baby hebben altijd onze prioriteit. Wanneer de aandacht voornamelijk uitgaat naar moeder en baby, dan kan er wat minder aandacht zijn voor de huishoudelijke taken.

Huishoudelijke taken die onder andere worden verzorgd:

  •    Ontbijt en lunch verzorgen
  •    Ontvangen van visite
  •    Verzorgen van de was
  •    Schoonhouden van douche en toilet  
  •    Schoonhouden van de kraamkamer en de slaapkamer van de baby   
  •    Verschonen van het bed op klossen en het babybedje    
  •    Eventueel: stofzuigen en een boodschapje doen

Deze taken zijn afhankelijk van de zorgvraag en het aantal uren kraamzorg dat je ontvangt. Aan de hand hiervan kunnen het aantal huishoudelijke taken variëren.